انواع تمرینات ورزشی
تعریف انواع تمرینات ورزشی
نرمشی: تمرین نرمشی یا نرمشهای سوئدی (Callisthenics) حرکات و تمریناتی هستند که بدون وسایل و ابزار، انجام می شوند و در آن وزن بدن به عنوان نیروی مقاوم و مقاومت به کار می رود. اهدافی چون کاهش وزن، تقویت عضلات شکم و کمر و جلوگیری یا تسکین کمردرد در این نوع تمرین مدّ نظر هستند.
تناوبی: تمرین تناوبی یا اینتروال (interval) شامل دورههای متناوب فعالیت و استراحت است. مثل دوندهای که 100 متر راه میرود و بعد 100 متر میدود. نسبت فعالیت به استراحت در تمرین تناوبی با توجه به زمان فعالیت و کوتاه یا طولانی بودن آن متغیر است. این شیوه بهترین روش تقویت توانایی قلب است.
ایستگاهی: تمرین ایستگاهی، شبکه ای یا دایره ای (Circuit train) تمرینی است که در آن تعدادی حرکت در چند مرحله ی پی در پی انجام می شود. هر مرحله یک ایستگاه نام دارد که در ان حرکات ویژه ای انجام می گیرد.
جانبی: به هر گونه ورزش، فعالیت یا تمرینی، غیر از ورزش اصلی گفته می شود که هدف آن بهبود آمادگی و یا افزایش عملکرد در ورزش اصلی است. به عبارت دیگر این نوع تمرین به انتقال آثار تمرین از یک فعالیت به فعالیت دیگر و تنوع در تمرینات اشاره دارد.
تمرین مقاومتی فزاینده (Prosressive resistance exercise): تمرینی است که در آن از نیروی مقاوم خارجی به عنوان بار تمرین استفاده می شود. فزاینده بودن این نوع تمرین به اصل اضافه بار اشاره دارد، به طوری که نیروی مقاوم (مقدار وزنه) با بهبود توانایی ورزشکار افزایش می یابد.
تمرین هوازی (Aerobic) : تمرینی است که در آن عضلات بزرگ بدن از قبیل دست و پا در فعالیت مورد نظر مثل دویدن یا شنا درگیر است. و فشار تمرین بر کل بدن و نه بر عضله ای خاص وارد می شود. انرژی عضلات در این تمرین از طریق گلیکولیز هوازی تامین می گردد. دستگاه گردش خون و تنفس و عضلات فعال مهمترین قسمت های درگیر در فعالیت به شمار می روند.
پلیومتریک (cPlymetri): نوعی تمرین جسمانی است که با هدف ویژه ی ورزشی برای افزایش توان یا قدرت انفجاری انجام می شود و ورزشکار را قادر می کند حداکثر قدرت را در حداقل زمان به کار گیرد.
کششی (Stretching exercise ): تمرینی است که هدف آن بهبود انعطاف پذیری عضلانی است. و در آن قابلیت کشسانی و کشیده شدن عضلات تمرین می شود. دامنه ی حرکت مفصل عامل مؤثری در این نوع تمرین است.